Ben je op zoek naar een tuinaannemer of tuinarchitect voor tuinwerken in {plaatsnaam_antwerpen}? Dan zit je bij ons goed. Je vind bij ons de tuinman voor tuinonderhoud, de tuinarchitect voor tuinontwerp en de tuinaannemer voor de tuinaanleg. Wij zijn namelijk een netwerk van bedrijven werkzaam door heel Vlaanderen. Door bij ons meerdere offertes aan te vragen komt u gemakkelijk, vrijblijvend en kosteloos in contact met meerdere professionals uit ons bestand. Wie wil zich nou niet eerst orienteren op de prijzen voordat hij of zij een tuinaannemer inhuurt?
tuinaanleg {plaatsnaam_antwerpen}

Van tuinaanleg tot tuinonderhoud

De vakmannen uit ons initiatief voorzien je in alle tuinwerken, van tuinrenovatie tot het aanleggen van vijvers. Zij leggen jouw tuin in {plaatsnaam_antwerpen} aan volgens de regels van de kunst. Ben je een doe-het-zelver dan kunnen ze jou bij de tuinaanleg ondersteunen. Ook voor de renovatie van een bestaande tuin kan je een beroep doen op onze service. Heb je problemen met het onderhouden van je tuin? Ook het tuinonderhoud kan van je worden overgenomen zodat jij van jouw tuin kunt blijven genieten zonder inspanningen. Er bestaan hiervoor verschillende onderhoudsformules die per bedrijf anders zijn.

Tuinontwerp
Wil je graag dat een tuinarchitect een tuinontwerp maakt voor jouw tuin? Vergelijk de prijzen van tuinarchitecten in ons netwerk.

Lees meer over:

Tuinaanleg
Heb je al een idee hoe je je tuin wilt inrichten? Een tuinaannemer kan voor jou de tuinaanleg verzorgen en het budget in de gaten houden.

Lees meer over:

Tuinonderhoud
Sommige mensen willen na verloop van tijd wel eens wat anders met hun tuin. Voor tuinrenovatie en onderhoud ben je bij ons aan het juiste adres!

Lees meer over:

Waarom onze service?

Het vinden van een betrouwbaar bedrijf voor een goede prijs is niet iets wat je dagelijks doet. Het is verstandig om je tegenwoordig goed te orienteren voordat je een tuinproject start. De meeste mensen zijn nieuwsgierig naar de kosten van tuinwerken en zouden graag prijzen willen vergelijken. Wij willen jou hier een helpende hand bieden met onze service. Bij ons kan je namelijk vrijblijvend en kosteloos de offertes van maximaal 6 bedrijven vergelijken. Dus of je nu een tuinaannemer, tuinarchitect of tuinman zoekt wij hebben diverse specialisten in ons netwerk.

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen!

Prijzen vergelijken loont!

We kunnen jou vertellen: vergelijken loont. Door het vergelijken van meerdere prijsofferten kan je, behalve een gedegen keus maken, ook veel geld besparen. Uit onderzoek is gebleken dat men soms wel tot 40% kan besparen op de kosten van de tuinwerken. Dit is gemakkelijk uit te leggen aan de hand van een voorbeeld. Omdat iedereen zich tegenwoordig tuinaannemer of tuinarchitect mag noemen in {plaatsnaam_antwerpen} zijn er flinke prijsverschillen tussen de lokale bedrijven. Zo kan het zijn dat je bij tuinaannemer A €35,- per uur moet betalen terwijl dat bij tuinman B €50,- per uur is. Het verschil? 40%. Hierom is het erg belangrijk om van tevoren goed onderzoek te doen naar de prijzen van de tuinwerken.
tuinontwerp {plaatsnaam_antwerpen}

Tuinontwerp: realiseer jouw droomtuin!

Zit je met ideeën voor een nieuwe tuin in {plaatsnaam_antwerpen}? Is jouw tuin aan vernieuwing toe? De tuinarchitect zet jouw ideeën en wensen om in een uniek tuinplan dat aangepast is aan jouw persoonlijke smaak en budget. Maar hoe gaat een tuinarchitect te werk? We hebben voor jou de volgende 3 stappen opgetekend.

Een tuinplan in 3 stappen

Voordat de tuinarchitect aan de slag gaat komt hij of zij langs voor een vrijblijvend gesprek zodat er een duidelijk beeld van de bestaande toestand de wensen en ideeën geschetst kan worden. Samen wordt er naar het budget gekeken en worden er enkele voorstellen gedaan voor de aanpak van jouw tuinproject in {plaatsnaam_antwerpen}.

Stap 1: Opmeting van de bestaande toestand

De bestaande toestand wordt opgemeten met (indien nodig) een inventarisatie van de te hergebruiken beplanting en terrassen. Eventueel wordt er een bodemonderzoek uitgevoerd. Nadien maakt de tuinarchitect een voorontwerp met voorlopige kostprijsberekening.

Stap 2: Voorontwerp en voorlopige kostprijsberekening

Nadat de gegevens van de opmeting verwerkt zijn wordt er een eerste schets op schaal gemaakt. Dit voorontwerp is de basis van jouw tuin met de belangrijkste lijnen en vormen, structuren, harde en zachte materialen. Op basis hiervan maakt een tuinarchitect een voorlopige kostprijsberekening. Daarna bespreekt deze samen met jou het voorontwerp. Dit kan nog worden gewijzigd na opmerkingen, er wordt altijd rekening gehouden met het budget. Zodra de laatste aanpassingen aangebracht zijn wordt het definitieve ontwerp gemaakt.

Stap 3: Definitief ontwerp: offerte en plannen

Op basis van het goedgekeurde voorontwerp wordt het definitieve ontwerp van de tuin gemaakt. Na de oplevering van het definitieve ontwerp heb je de nodige plannen en documentatie voor de aanleg van de tuin:

Plannen en documentatie
 • Matenplan – Plan voor de praktische uitvoering van het tuinontwerp
 • Beplantingsplan – Met aanduiding van de planten en de hoeveelheden
 • Plantenlijst – Lijst van de te gebruiken planten met hun kenmerken (bijvoorbeeld: bloeikleur, bloeimaand,…)
 • Detailtekeningen – Indien nodig voor een correcte uitvoering van een gedeelte van het tuinontwerp (bijvoorbeeld: een trap, pergola, etc)
 • Offerte – Gedetailleerde beschrijving van de tuinwerken met de kostprijs per onderdeel.

Kosten van een tuinontwerp

TuinontwerpGemiddelde prijs*
tot 100m²€200,- en €500,-
100m² tot 200m²€500,- en €700,-
200m² tot 400m²€750,- en €1.000,-
400m² tot 800m²€1.000,- en €1.200,-
BeplantingsplanEr komt ongeveer 50% bovenop de kosten
DienstGemiddelde prijs*
Tuinaanleg€50,- en €400,- per m²
Kosten schetsontwerpRond de €100,-
Extra advies€70,-per uur
Advies op locatie€125,- en €250,-
(*) – De gemiddelde prijs is inclusief BTW en arbeidskosten. Aan de prijzen op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

Waarom kiezen voor een tuinarchitect?

Een landschapsarchitect kijkt anders naar zaken dan een tuinaannemer. Zo heeft hij of zij vaak meer oog voor detail en beheerst een helikopterview. Daarnaast zijn ze expert in het ontwerpen van de prachtigste tuinen. Een professionele tuinarchitect zet het tuinontwerp neer zoals hij of zij in hun hoofd hebben. Zij zijn creatief vaardiger dan de meeste tuinaannemers en die creativiteit komt terug in het tuinontwerp. Wanneer je investeert in jouw tuin, mag je verwachten dat het tuinontwerp goed uitgewerkt is en de tuinaanleg een kwalitatief hoge standaard heeft. Dit tezamen zorgt er bovendien voor dat jouw woning in {plaatsnaam_antwerpen} in waarde toeneemt.

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen!

Tuinaanleg: jouw tuin weer een mooi geheel!

tuinman {plaatsnaam_antwerpen}
Tuinaanleg omvat een hele reeks aan werkzaamheden welke een tuinaannemer zoveel mogelijk zelf uitvoert. Hier alvast een opsomming van de tuinwerken die een specialist voor jou kan uitvoeren. Er zijn veel voorbereidende werken die een tuinaannemer in {plaatsnaam_antwerpen} uitvoert, o.a.: kappen en snoeien van heesters en bomen, grondwerken, aan-en afvoer teelaarde, uitgraven bedding verhardingsstroken, plaatsen drainage, loswerken grond, uitgraven vijvers, plaatsen riolering en het opruimen na verbouwingswerken. De meeste tuinaannemers uit ons bestand verzorgen naast de tuinaanleg ook de bestratingswerken en klinkerwerken in de tuin. Werkzaamheden omvatten onder andere: kasseien, tegelverharding, gebakken straatstenen, kiezelverhardingen en sierbestrating. Daarnaast verzorgt een tuinaannemer ook vaak nog allerhande constructies, zoals het aanleggen van zwem- en siervijvers, pergola’s, afsluitingen en betuiningen.

In goed overleg

Op basis van de goedgekeurde tuinplannen legt de tuinman jouw tuin aan volgens de regels van de kunst. Hij of zij spreekt af binnen welke tijdsspanne de tuinaanleg in {plaatsnaam_antwerpen} zal gebeuren. Om budgettaire of andere redenen kan je kiezen om de aanleg van uw tuin te spreiden in de tijd of om zelf de handen uit de mouwen te steken.

Structuur bepalende elementen

De aanleg van opritten, terrassen en tuinconstructies moet met kennis van zaken gebeuren. Deze structuren hebben immers een blijvend karakter en zijn niet zomaar in 1-2-3 te vervangen. Bovendien vertegenwoordigen deze werken meestal het grootste deel van het budget in een tuinontwerp omdat deze de tuinaanleg veel tijd in beslag nemen.

Beplanting

Bomen, planten en struiken worden met zorg samen met jou geselecteerd. Afhankelijk van jouw wensen, de omgeving (soort grond, windrichting, enz…) wordt de meest geschikte beplanting gekozen en verwerkt in het tuinontwerp. Uiteraard wordt de tuinaanleg met jou helemaal besproken zodat je niet voor verassingen komt te staan.
vijver aanleggen {plaatsnaam_antwerpen}

Vijver aanleggen in {plaatsnaam_antwerpen}

Waarom ook niet overwegen om een vijver te laten aanleggen. Je tuin is dan helemaal af! Bovendien oogt het niet alleen mooi, een vijver aanleggen heeft ook zijn voordelen. Je creëert namelijk een beetje een ecosysteem in je tuin. Maar let op, vijveraanleg is niet in een wip gebeurd. Er zijn vele zaken waar je moet op letten om het biologisch evenwicht te bewaren in en rond je vijver. Zo niet wordt je waterplas een zorgenkindje. Hieronder geven we kort weer waar je om moet denken, wilt u meer weten? Lees ons uitgebreide artikel hier.

Keuzes maken: Rubber of PVC?

Om de vijveraanleg te starten moet je na het uitgraven reeds de eerste keuze maken: Uit welk bodemmateriaal gaat jouw vijver bestaan? Zo heb je de folie uit rubber of PVC. Je vijveraanlegger zal je de rubberen vijverfolie aanraden boven de PVC. Rubber gaat immers langer mee. Gebruik je een minderwaardigere soort rubber dan heb je meer kans op lekken. Een goede vijverfolie heeft als voordeel dat het relatief goedkoop is, sterk en goed bestand tegen vorst en zonnestralen. Je kan vijverfolie gebruiken voor gelijk welke grootte van je vijver.

Kunststofvijver

Daarnaast, iets duurder, is er de voorgevormde kunststofvijver. Keuze uit PE, HDPE en Polyester. Ze worden vrij snel geplaatst maar zijn uiteraard gebonden aan de bestaande vorm.

Betonnen vijvers

Tot slot is er bij de vijveraanleg beton te laten gieten. Dit is echter duur en vereist ook een specialist. Betonnen vijvers kies je best als je een zwem- of visvijver wenst aan te laten leggen. Wij snappen dat je razend benieuwd bent naar de kosten, vergelijk vrijblijvend en gratis offertes van experts in tuinaanleg.

Welke locatie?

Dan moet er besproken worden waar in je tuin je jouw vijver gaat laten aanleggen. Vermijdt algengroei, dus geen plaats waar heel de dag de zon op schijnt. Zorg er ook voor dat je jouw vijver in {plaatsnaam_antwerpen} niet onder bomen of struiken laat plaatsen. Dit zorgt immers voor vervuiling van het water door afvallende bladeren en takken.

Nu ga je de kuil vullen met water. Gebruik leidingwater! Gebruik je planten, wacht dan 24 uur om deze aan te brengen. Je verkrijgt hierdoor een correct waterevenwicht. Nog een laatste ding: Zorg voor een goede vorming van je vijver. Zo niet loop je de kans op “dode” stukken.

Soorten vijvers

Naargelang je tijd voor het onderhoud die je in jouw kan of wil steken, heb je de mogelijkheid om verschillende soorten vijvers aan te laten leggen. Dit dient afgesproken te worden met de vakman voor de vijveraanleg begint. Een kleine opsomming:

Natuurvijver

Bestaat alleen uit water en (geschikte) planten. Dit kost je weinig geld en laat zich gemakkelijk onderhouden. Je hebt doorgaans zelfs geen filterinstallatie nodig, dat doet de natuur voor jou.

zwemvijver aanleggen

Gemengde vijver met planten en vissen

Het mooie is dat er prachtige vissen in je zwempoel aanwezig zijn, maar dit is tegelijk een nadeel. Vissen produceren afval, en dus is er meer onderhoud nodig. Ook een filterinstallatie is hier niet onbelangrijk.

Koivijver

Helemaal prachtig wanneer er in je vijver die mooie koivissen rond zwemmen. Maar let op! Buiten de dure prijs van zulke vissen moeten je vriendjes weg blijven van de planten. Een koi is een planteneter. Jouw vijver moet dus uit twee delen bestaan. Een gedeelte waar ze in rond kunnen zwemmen en een deel waar je planten ook kunnen overleven.

Zwemvijver

Wil je jouw vijver voor jezelf houden om af en toe eens een plons te nemen, kies je voor een zwemvijver. Belangrijk hierin is dat je geen chloor of chemicaliën mag gebruiken.

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen!

Vijveronderhoud

Natuurlijk evenwicht creëren! Dat is het sleutelwoord bij vijveraanleg. Daarnaast is vijveronderhoud seizoensgebonden. Een checklist:

 • voorjaar: verwijder dode planten en delen ervan – controleer de pH (7,3 tot 8,3), gH (9 of meer) en de kH (6 of meer)
 • najaar: verwijder allerlei rotzooi (bladeren, natuurafval, enz. ) – kijk of je geen slibvorming op de bodem hebt
 • zomer en najaar: bijna geen onderhoud nodig. Uiteraard wel zorgen dat er geen ijsvorming optreedt in de winter

tuinaannemer {plaatsnaam_antwerpen}

Voortuin aanleggen

De voortuin is, net als de voorgevel, het eerste wat iemand ziet wanneer hij of zij jouw huis of bedrijfspand in {plaatsnaam_antwerpen} bekijkt. Vooral voor bedrijven is het belangrijk dat de voorkant van het gebouw een nette en verzorgde uitstraling hebben. Door de sociale controle die in veel wijken heerst, geldt ditzelfde voor een particuliere woning. Een nette tuin weerspiegelt de persoon, het aanleggen van uw voortuin is dus belangrijk. Wanneer je zelf geen groene vingers/inspiratie/zin of kunde hebt om de voortuin zelf aan te pakken kan je een tuinaannemer inhuren om het voor u te doen.

Tuinontwerp laten maken

Deze zal beginnen met een tuinontwerp maken. De tuinaannemer gaat met jou in overleg en maakt een plan op met daarin jouw wensen. Wil je bijvoorbeeld parking bij je huis zodat je de auto voor het huis kan parkeren? Of wil je een tuinpad laten aanleggen? Ook de soorten planten, struiken en bomen die mogelijk in jouw tuin geplant kunnen worden zullen besproken worden. Denk goed na over wat je in de tuin wilt hebben voor materialen er is namelijk een groot verschil in prijs. Ook is het belangrijk om na te denken over de inkijk van de woning. Nu de tuin opnieuw ingericht wordt kan je bijvoorbeeld coniferen laten planten om een gesloten voortuin te creëren. Houd je meer van breed kijkveld dan kan je ervoor kiezen om een lagere tuinafsluiting te laten plaatsen.

Uitvoer en kosten

Nadat jij al jouw wensen en voorkeuren kenbaar hebt gemaakt dan komt de tuinaannemer met een definitief tuinontwerp voor de voortuin. Wanneer je akkoord geeft zal de tuinaannemer aan de slag gaan en de materialen bestellen die jullie overeengekomen zijn. Spreek duidelijke deadlines af. Heb je een tuinarchitect in de arm genomen dan zal deze waarschijnlijk het werk uitbesteden aan een tuinman of hovenier uit {plaatsnaam_antwerpen}. De tuinarchitect overziet alle kosten en houd het proces in de gaten. Huur je een tuinaannemer in dan zal je zelf beter op de kosten en deadlines moeten letten. Zoals we al aangaven zijn de kosten voor het maken van een tuinontwerp van een tuin tot 100m² tussen de €200,- en €500,-. Een tuinaannemer heeft gemiddeld een prijs van €40,- per uur.

Wat doet een tuinaannemer zoal:

 • Aanleggen van opritten, terrassen en paden in klinkers, natuursteen, blauwe hardsteen, flagstones, dolomiet, etc
 • Aanleggen van houten terrassen, palissades, etc
 • Aanleggen van vijvers, waterpartijen, borrelstenen, etc
 • Afsluitingen en hekwerk
 • Tuinverlichting
 • Carports, pergola’s
 • Tuinhuizen en poolhouses
tuinrenovatie {plaatsnaam_antwerpen}

Tuinrenovatie: een make-over voor jouw tuin

Je hebt niets aan een tuin in {plaatsnaam_antwerpen} waar je niet meer van geniet. Is het terras verzakt? Of zie je door de verwilderde struiken de oprit niet meer? Dan is het hoog tijd om een tuinaannemer in te schakelen voor een tuinrenovatie. We hebben de tuinrenovatie ingedeeld in 3 categorieën.

Kleine tuinrenovatie

De (goedkope) kleine tuinrenovatie; kleine aanpassingen, zoals nieuwe beplanting of bestrating met een goedkopere steensoort. De gemiddelde kosten voor de (vernieuwde) tuinaanleg liggen hier rond de €1.500,- en €2.000,-.

Grote tuinrenovatie

De iets grotere gemiddelde tuinrenovatie; bij dit type renovatie wordt alle oude beplanting en tegels verwijderd. Vervolgens stort men zand om de tuinaanleg af te maken. Vaak wordt hier ook gekozen voor tuinverlichting, sierbestrating, een tuinhuis en uiteraard beplanting. De kosten hiervoor liggen tussen de €4.000,- en €6.000,-.

De luxe tuinrenovatie

Tot slot hebben we nog de complete tuinrenovatie; hierbij wordt vaak een tuinarchitect ingeschakeld die een tuinontwerp maakt. Ook hier wordt de hele tuin leeggehaald en opgevuld met zand. Vaak wordt bij de tuinaanleg al rekening gehouden met een vijver of zwembad uit het tuinontwerp. Men gebruikt hier vaak de duurdere materialen zoals natuursteen, Portugese tegels en het exclusievere hardhout. Ook tuinverlichting, een schuur, pergola en oprit zit bij dit type tuinrenovatie inbegrepen. De kosten variëren meestal tussen de €10.000,- en €15.000,- Wil je graag een tuinrenovatie in {plaatsnaam_antwerpen} laten uitvoeren? Vraag vrijblijvend offertes aan van bedrijven uit jouw streek!

7 redenen om te kiezen voor een tuinrenovatie in {plaatsnaam_antwerpen}

 • 1. De tuin is verwilderd en onoverzichtelijk geworden
 • 2. Struiken en bomen zijn te ver doorgegroeid
 • 3. Er zijn kale plekken gekomen tussen de begroeiing door het afsterven van beplanting
 • 4. Het gazon ligt er verkleurd bij
 • 5. Paden en terrassen zijn verzakt
 • 6. Je hebt een woning gekocht met een tuin die niet bij jou past
 • 7. Je wilt gewoon een nieuwe stijl van tuin

Kosten voor tuinaanleg en tuinrenovatie

De tuinwerken voor de renovatie van een tuin en de tuinaanleg zijn vaak hetzelfde. (*) – De gemiddelde prijs is inclusief BTW en arbeidskosten. Aan de prijzen op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

TuinwerkenGemiddelde prijs per m²*
Gras aanleggen€5,- en €10,-
Beplanting€10,- en €30,-
Tuinverlichting€80,- en €100,-
Houten terras€70,- en €200,-
Straatwerk€50,- en €150,-
TuinwerkenGemiddelde prijs*
Schutting€60,- en €200,- per m²
Vijveraanleg€1.000,- en €40.000,-
Tuinhuisje€400,- en €10.000,-
Prieel€1.000,- en €6.000,-
Pergola€800,- en €5.000,-

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen!

Tuinverlichting laten aanleggen

tuinverlichting {plaatsnaam_antwerpen}
Een tuin komt helemaal tot zijn recht wanneer je er tuinverlichting in laat aanleggen. De sfeer die dat brengt is onbeschrijflijk. Uiteraard zijn er verschillende soorten tuinverlichting. Elke variant heeft zijn mooie kanten. Zo kan je kiezen voor het aanleggen van bodemverlichting. Een manier waarop de lampen of spots van onder naar boven toe op en in je bomen en struiken schijnt. Een andere manier is het tegengestelde, namelijk de bovenverlichting. Hier schijnen je lampen en spots van boven naar onderen. De tuinverlichting wordt in de bomen geplaatst. Ook schuttingen en dergelijke lenen zich tot een goed resultaat. Daarnaast hebben we tuinverlichting die accenten legt. Bepaalde delen van je tuin worden extra belicht. Denk maar aan een mooie bloembak of een plant die je extra in de verf wil zetten. Heel sfeervol!

Sommige mensen opteren dan weer voor een straallicht aan te laten leggen dat tegelijk dienst doet als alarmsysteem. Er worden bewegingssensoren geplaatst. Wanneer er iemand langs gaat, gaat de tuinverlichting branden.

Een lichtplan laten maken

Tenzij je kiest voor tuinverlichting te laten aanleggen op zonne-energie, heb je te maken met elektriciteit. Een goed lichtplan (laten) opmaken is een must. Waar komen de elektrische draden? Waar de randapparatuur, enzovoort? Op dat lichtplan komen ook de te gebruiken materialen op. Welke zekeringen, welke verliesstroomschakelaar, soorten bekabeling, enzovoort? Je wil immers vermijden dat je na een tijd vergeten bent waar nu net die kabels liggen. Je wil een mooie struik planten en daarvoor ga je met een schop een gat maken. Kan je voorstellen wanneer die schop jouw kabel van je tuinverlichting in twee kapt?

Netspanning, laagspanning of zonne-energie?

Naast de verschillende soorten tuinverlichting, heb je de keuze te maken of je gaat voor het milieuvriendelijke zonne-energie, tuinverlichting op de netspanning van 230 volt, of de buitenverlichting aansluiten op een laagspanning 12 volt). De goedkoopste manier is gebruik te maken van de zon. De zon laadt jouw speciale lampen gedurende de dag op, en ’s avonds, wanneer je wil genieten van je buitenverlichting geven de lampen hun energie af. Klaar is kees.

Tuinverlichting op netspanning

Je kan ook opteren voor een aansluiting van je tuinverlichting op de netspanning. Houdt hierbij rekening dat je met 230 volt aan het spelen bent. Je moet goed genoeg op de hoogte zijn van basiskennis elektriciteit. Daartussen kan je je buitenverlichting ook aansluiten op een laagspanning. Dan werk je met een transformator die de netspanning omzet van 230 volt naar 12 volt. Je ziet zelf: het is iets veiliger. Alleen moet je de juiste transformator kiezen en eventuele andere apparatuur. Vraag een tuinspecialist om raad!

Meer weten over het laten aanleggen van tuinverlichting en de kosten ervan? Lees er hier meer over.

tuinonderhoud {plaatsnaam_antwerpen}

Tuinonderhoud: de garantie voor jarenlang tuinplezier

Wellicht vraag je je af waarom tuinonderhoud in {plaatsnaam_antwerpen} nodig is? Ook al kies je voor een onderhoudsarme tuin, toch vraagt iedere tuin onderhoud om er optimaal van te kunnen blijven genieten. Redenen om voor tuinonderhoud te kiezen kunnen zijn: bij een moderne tuin mogen de strakke vormen niet verwilderen, de plantengroei moet in toom gehouden worden zodat alles verzorgd oogt en door correct te snoeien wordt beplanting jong gehouden en bloei gemaximaliseerd. Hierbij is bepalend dat op het juiste moment de juiste onderhoudswerken uitvoeren een garantie is voor het behoud van de structuur van jouw aangelegde tuin. Lees hier meer over: tuinonderhoud.

Tuinonderhoud: keuze uit verschillende formules

De professionals uit ons netwerk hebben vaak meerdere onderhoudsformules waar je uit kan kiezen. Vaak is er een All-in onderhoudscontract. Bij deze vorm hoef je zelf niets te doen aan het onderhoud van de tuin! De tuinman komt langs op de meest geschikte momenten zodat jouw tuin er altijd perfect uitziet. Daarnaast is er ook nog periodiek tuinonderhoud. Deze vorm omvat een aantal onderhoudsbeurten per jaar waar de tuinman in {plaatsnaam_antwerpen} meerdere tuinwerken voor je verricht, bijvoorbeeld: de hagen snoeien, verzorging van het gazon (maaien, verticuteren, bemesten,etc). Ook kan hij of zij specifieke onderhoudstaken voor je verrichten, tuinonderhoud op maat. Veel bedrijven voorzien ook nog in ‘groot tuinonderhoud‘. Dit vind meestal in het voor- en najaar plaats en zorgt ervoor dat jouw tuin in {plaatsnaam_antwerpen} klaargemaakt wordt voor het komende seizoen.

Een greep uit de tuinonderhoud werkzaamheden die vaak verricht worden door een tuinman uit ons bestand:

 • Snoeien en vellen van bomen en struiken
 • Snoeien van hagen, vormsnoei
 • Verhakselen van snoeiafval
 • Verwijderen van onkruid
 • Onderhouden van grasperken: maaien, mulchen, ontmossen, bemesten
 • Onderhoud van verhardingen
 • Bestrijden van insecten (bladluizen etc.)

Gemiddelde kosten van tuinonderhoud

De prijzen van een tuinman lopen erg uiteen in {plaatsnaam_antwerpen}. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €30,- en €50,- per uur. Om een goede indicatie te krijgen doe je er goed aan om vrijblijvend offertes aan te vragen via onze service. (*) – De gemiddelde prijzen met een sterretje zijn van toepassing voor een tuin van 100m².

WerkzaamhedenGemiddelde kosten
Bomen kappenTussen de €400,- en €800,-
Verwijderen boomstronken€65,- en €80,- per uur
Gazon maaien*€25,- en €30,-
Gazon verticuteren*€100,- en €140,-
Gras afvoeren*€10,- en €15,-
Verticuteergroen afvoeren*€20,- en €25,-
Kant snijdenOngeveer een €1,- per meter

Tuinafsluiting en tuinomheining in {plaatsnaam_antwerpen}

Er zijn verschillende redenen waarom je kunt kiezen voor een tuinafscheiding in jouw tuin, bijvoorbeeld meer privacy en een betere afbakening/beveiliging van jouw grondgebied. Natuurlijk is het ook belangrijk om de aanschaf van een tuinafscheiding te kijken naar het ontwerp, het moet passen bij de rest van de tuin. De firma’s uit ons initiatief zijn gespecialiseerd in het professioneel plaatsen van een tuinafsluiting of tuinomheining, zowel bij particuliere klanten, als bij bedrijven.

Welke tuinafsluiting is populair?

De juiste keuze om jouw terrein af te zetten, welke type hekwerk of welke toegangspoort moet er gekozen worden? Hier is enorm veel keuze en materiaal verschil in te vinden. Zo zijn bijvoorbeeld de volgende tuinafsluiting soorten erg populair in {plaatsnaam_antwerpen}:

 • gaashekwerk en sierhekwerk afsluitingen, in alle formaten (fijne tot extra stevige) en lengtes
 • schuttingen, wanden en schanskorven, met duurzame vullingen als stenen of kokosbasten. Net als stenen vergaat kokos niet, dus eenmaal de schanskorf of schutting gevuld is, hoeft ze niet meer bijgevuld te worden.
 • kunststofhagen, met ericamatten (heide) of bamboe-takken
Het is wijs om de uitvoering van een tuinafsluiting uit te laten voeren door een erkend bedrijf zodat de garanties blijven behouden en je dit kan aantonen aan de verzekering. Een geautomatiseerde toegangspoort of slagboom of juist een stuk gaashekwerk of staafmathekwerk, elke tuinafsluiting en elk terrein is anders! Graag begeleiden we de klant met het maken van de juiste keuze en dragen we bij aan het krijgen van transparante en eerlijke offertes. Voor de uitvoering kan u via onze offertedienst zelf de juiste firma kiezen om zo een fantastisch eind resultaat te krijgen!

Wens je ook een mooie, goed geplaatste tuinafsluiting in {plaatsnaam_antwerpen}? Vul vrijblijvend jouw wensen in op het offerteformulier zodat de firma’s uit ons netwerk tot een offerte op maat kunnen komen.

tuinarchitect {plaatsnaam_antwerpen}

Tot 40% minder betalen voor tuinwerken? Vergelijk prijzen!

Uit onderzoek is gebleken dat het vergelijken van offertes loont. Bespaar tot 40% op de kosten van tuinarchitecten, tuinaannemers en tuinmannen door de prijsoffertes van de verschillende bedrijven uit ons bestand naast elkaar neer te leggen. Via onze service kan je makkelijk en snel tot wel 6 prijsoffertes aanvragen van bedrijven uit jouw streek. Binnen 2 minuten geregeld en dus snel verdiend!

Handig om te weten...

Werkzaamheden + laatste offerteaanvraag

Tuinafsluiting maken – Antwerpen
Beplantingswerken – Anderlecht
Bestratingswerken – Kortrijk
Binnentuinaanleg – Brugge
Tuinverlichting en beregening – Leuven
Grasveld aanleggen – Deurne
Ontwerp / advies – Hasselt
Algemeen nazorg eigen projecten – Vilvoorde
Boomverzorging – Aalter
Boom vellen – Gent
Hagen en snoeivormen – Tienen
Interieurbeplantingen – Tongeren
Mechanische onkruidbestrijding – Lokeren
Vijveraanleg – Oostende