Mensen die een woning betrekken met een tuin (voortuin of achtertuin), worden elk jaar geconfronteerd met hetzelfde probleem. We willen namelijk allemaal een mooie verzorgde tuin. Dat vraagt uiteraard tuinonderhoud. Vooral een voortuin is een blikvanger, maar ook de tuin achter uw privéwoning is leuk als hij goed onderhouden is. Goed tuinonderhoud is echter niet zo vanzelfsprekend. Je moet dit doen met kennis van zaken. Uiteraard steekt het eerste probleem de kop op; de gazon van je tuin. Die moet regelmatig en mooi onderhouden worden. Daarnaast heb je misschien bomen, struiken en dergelijke in je tuin. Ook dat hoort tot tuinonderhoud. Op deze pagina lees je echter dat er voor deze noodzakelijk werken oplossingen zijn. Lees vooral verder!
tuinonderhoud

Wat kan een tuinman voor jou betekenen?

We kennen het allemaal. Druk op het werk, druk in het leven. En dan kom je thuis, en dan is er die tuin waarvan je wil genieten. Een tuin moet goed onderhouden worden anders kan je er niet optimaal gebruik van maken. Heb je een vijver in je tuin, maar geen zin in het onderhoud? Ook daarvoor kan je een tuinman inschakelen. In welke regio je ook woont, er is steeds een tuinman in de buurt die jou verschillende formules kan aanbieden. Een tuinman is immers de specialist in tuinonderhoud! Hij of zij kan jou diverse mogelijkheden aanbieden om zo volop van je tuin te genieten.

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen!

Gazon onderhouden

Wie tuin zegt, denkt automatisch eerst aan het gazon. Je gazon moet je uiteraard regelmatig maaien. Maar je mooie gazon heeft meer nodig dan alleen maar maaien. Zo moet de zuurtegraad van het gras op peil blijven. Hiervoor dient kalk over het grasperk gestrooid te worden. Je grasmat moet ook bemest worden en het is zelfs aangeraden om 1 keer per jaar je gazon te laten verticuteren. Ook kale plekken moeten op het juiste tijdstip “doorgezaaid” worden. Valt deze taak je te zwaar of heb je geen tijd, dan kan dit altijd geregeld worden door een tuinman die een tuinonderhoudscontract kan aanbieden. Verder meer daarover. Je merkt het meteen, tuinonderhoud is meer dan het gras maaien.

Boomverzorging

Ze zijn mooi in je voor- of achtertuin als ze goed onderhouden worden. Ze zijn de longen der Aarde: bomen. Tuinonderhoud met betrekking tot bomen is een werkje dat je het beste door een specialist laat uitvoeren. Hij zal uw bomen snoeien met kennis van zaken. Zaak is vooral dat de takken niet te dicht bij de stam worden gesnoeid. Daar recht tegenover staat dat ze ook weer niet te ver van de stam worden gesnoeid. Bomen zijn mooi, maar kwetsbaar. Belangrijk is ook om je bomen in de juiste maand te laten snoeien. Soms moeten er één of meerdere bomen geveld worden. Word je boom met wortel en al uit de grond gehaald, dan noemen we dat rooien. Vellen of rooien, het blijft een gevaarlijke klus. Ook deze job kan best door een ervaren tuinman gebeuren. Over de kosten en prijzen hebben we het iets verder. Uiteraard hangt veel af van de dikte en grootte van de te verwijderen bomen.
gazon onderhouden

Snoeien van hagen en struiken

Hagen en struiken snoeien is ook niet zomaar in het wilde weg je mooie stukje groen scheren. Er bestaat een enorme diversiteit aan het soort hagen en struiken. Dit brengt met zich mee dat sommige hagen en struiken in het voorjaar gesnoeid moeten worden, andere in het najaar. Omdat niet iedereen weet wanneer welke haag of struik onderhouden moet worden is het best om dit over te laten aan uw tuinman. Hij weet wanneer hij wat moet snoeien. Met een tuinonderhoudscontract heb jij geen zorgen meer en weet je zeker dat de tuin de aandacht krijgt die het verdient.

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen!

Onkruid bestrijden

Je kan er niet omheen. Wie een tuin heeft met een mooie gazon, heeft ook te maken met onkruid. Nu, er zijn twee mogelijkheden. Je gaat het onkruid te lijf met chemische middelen of je laat dit werk doen door een erkende tuinman. Hij kan onkruid bestrijden op een natuurlijke manier. Trouwens, pesticiden gebruiken is niet overal toegelaten. Woon je bijvoorbeeld in een waterwingebied binnen een bepaalde straal, is het gewoon bij wet verboden. Denk daarbij ook aan het milieu! Informeer bij de specialist of speciaalzaak wat kan en wat niet kan. Tot slot bespaar je op de kosten bij natuurlijke onkruidbestrijding. Bekijk hier (link) de pesticiden gebruiksgegevens van steden en gemeenten in Vlaanderen.
tuin onderhouden

Terrassen en opritten reinigen

Ook terrassen en opritten onderhouden hoort bij tuinonderhoud. Terrassen zijn meestal opgetrokken uit tegels. Opritten veelal door kasseien. Tussen de voegen van zowel de tegels als de kasseien wordt algen, onkruid en andere “groene aanslag” gevormd. Laat in uw tuinonderhoudscontract opnemen dat de uitvoerende firma deze viezigheid verwijdert. Zo behoudt je een mooie oprit of leuk terras.

Een onderhoudscontract

We hebben het er al een paar keer over gehad: een tuinonderhoudscontract. Je kan wachten tot je mooie tuin of gazon er hopeloos overwoekerd bij ligt en dan een tuinaannemer inschakelen. Beter is echter om een op voorhand goed besproken onderhoudscontract op te laten maken. Bij deze formule kan je laten vastleggen welke taken de expert moet komen doen. Al naargelang jouw tuin zal de tuinier eens per maand, eens per kwartaal of dergelijke langskomen. In het tuinonderhoudscontract kan alles besproken en vastgelegd worden. Bovendien zal dit contract op termijn goedkoper zijn.

tuinnderhoud prijzen

Tuinonderhoud prijzen

De prijzen voor het onderhouden van tuinen zijn van vele factoren afhankelijk. De prijzen en kosten daarvoor lopen nogal uiteen. Je kan daarom best een offerteaanvraag doen. Je krijgt dan tot 3 firma’s uit jouw regio een offerte en kan je vergelijken; Hierdoor kan je tot wel 40% besparen. Er is een groot netwerk van betrouwbare bedrijven. Bovendien is het gratis en vrijblijvend! We geven hieronder een aantal richtprijzen mee: een tuinman vraagt gemiddeld tussen de €35,- en €55,- per uur. Een boom kappen of rooien kost je tussen de €400,- en €800,-. De kosten voor het maaien van een gazon van 100m² zijn tussen de €25- à 30,-. De prijs voor het onderhouden door te verticuteren van een 100m² gazon ligt tussen de €100,- en €140,-.

Tot 40% minder betalen voor tuinwerken? Vergelijk prijzen!

Uit onderzoek is gebleken dat het vergelijken van offertes loont. Bespaar tot 40% op de kosten van tuinarchitecten, tuinaannemers en tuinmannen door de prijsoffertes van de verschillende bedrijven uit ons bestand naast elkaar neer te leggen. Via onze service kan je makkelijk en snel tot wel 6 prijsoffertes aanvragen van bedrijven uit jouw streek. Binnen 2 minuten geregeld en dus snel verdiend!