Ben je op zoek naar een tuinaannemer of tuinarchitect voor tuinwerken in Anderlecht? Dan zit je bij ons goed. Je vind bij ons de tuinman voor tuinonderhoud, de tuinarchitect voor tuinontwerp en de tuinaannemer voor de tuinaanleg. Wij zijn namelijk een netwerk van bedrijven werkzaam door heel Vlaanderen. Door bij ons meerdere offertes aan te vragen komt u gemakkelijk, vrijblijvend en kosteloos in contact met meerdere professionals uit ons bestand. Wie wil zich nou niet eerst orienteren op de prijzen voordat hij of zij een tuinaannemer inhuurt?
tuinaanleg Anderlecht

Van tuinaanleg tot tuinonderhoud

De vakmannen uit ons initiatief voorzien je in alle tuinwerken, van tuinrenovatie tot het aanleggen van vijvers. Zij leggen jouw tuin in Anderlecht aan volgens de regels van de kunst. Ben je een doe-het-zelver dan kunnen ze jou bij de tuinaanleg ondersteunen. Ook voor de renovatie van een bestaande tuin kan je een beroep doen op onze service. Heb je problemen met het onderhouden van je tuin? Ook het tuinonderhoud kan van je worden overgenomen zodat jij van jouw tuin kunt blijven genieten zonder inspanningen. Er bestaan hiervoor verschillende onderhoudsformules die per bedrijf anders zijn.

Tuinontwerp
Wil je graag dat een tuinarchitect een tuinontwerp maakt voor jouw tuin? Vergelijk de prijzen van tuinarchitecten in ons netwerk.

Lees meer over:

Tuinaanleg
Heb je al een idee hoe je je tuin wilt inrichten? Een tuinaannemer kan voor jou de tuinaanleg verzorgen en het budget in de gaten houden.

Lees meer over:

Tuinonderhoud
Sommige mensen willen na verloop van tijd wel eens wat anders met hun tuin. Voor tuinrenovatie en onderhoud ben je bij ons aan het juiste adres!

Lees meer over:

Waarom onze service?

Het vinden van een betrouwbaar bedrijf voor een goede prijs is niet iets wat je dagelijks doet. Het is verstandig om je tegenwoordig goed te orienteren voordat je een tuinproject start. De meeste mensen zijn nieuwsgierig naar de kosten van tuinwerken en zouden graag prijzen willen vergelijken. Wij willen jou hier een helpende hand bieden met onze service. Bij ons kan je namelijk vrijblijvend en kosteloos de offertes van maximaal 6 bedrijven vergelijken. Dus of je nu een tuinaannemer, tuinarchitect of tuinman zoekt wij hebben diverse specialisten in ons netwerk.

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen!

Prijzen vergelijken loont!

We kunnen jou vertellen: vergelijken loont. Door het vergelijken van meerdere prijsofferten kan je, behalve een gedegen keus maken, ook veel geld besparen. Uit onderzoek is gebleken dat men soms wel tot 40% kan besparen op de kosten van de tuinwerken. Dit is gemakkelijk uit te leggen aan de hand van een voorbeeld. Omdat iedereen zich tegenwoordig tuinaannemer of tuinarchitect mag noemen in Anderlecht zijn er flinke prijsverschillen tussen de lokale bedrijven. Zo kan het zijn dat je bij tuinaannemer A €35,- per uur moet betalen terwijl dat bij tuinman B €50,- per uur is. Het verschil? 40%. Hierom is het erg belangrijk om van tevoren goed onderzoek te doen naar de prijzen van de tuinwerken.
tuinontwerp Anderlecht

Tuinontwerp: realiseer jouw droomtuin!

Zit je met ideeën voor een nieuwe tuin in Anderlecht? Is jouw tuin aan vernieuwing toe? De tuinarchitect zet jouw ideeën en wensen om in een uniek tuinplan dat aangepast is aan jouw persoonlijke smaak en budget. Maar hoe gaat een tuinarchitect te werk? We hebben voor jou de volgende 3 stappen opgetekend.

Een tuinplan in 3 stappen

Voordat de tuinarchitect aan de slag gaat komt hij of zij langs voor een vrijblijvend gesprek zodat er een duidelijk beeld van de bestaande toestand de wensen en ideeën geschetst kan worden. Samen wordt er naar het budget gekeken en worden er enkele voorstellen gedaan voor de aanpak van jouw tuinproject in Anderlecht.

Stap 1: Opmeting van de bestaande toestand

De bestaande toestand wordt opgemeten met (indien nodig) een inventarisatie van de te hergebruiken beplanting en terrassen. Eventueel wordt er een bodemonderzoek uitgevoerd. Nadien maakt de tuinarchitect een voorontwerp met voorlopige kostprijsberekening.

Stap 2: Voorontwerp en voorlopige kostprijsberekening

Nadat de gegevens van de opmeting verwerkt zijn wordt er een eerste schets op schaal gemaakt. Dit voorontwerp is de basis van jouw tuin met de belangrijkste lijnen en vormen, structuren, harde en zachte materialen. Op basis hiervan maakt een tuinarchitect een voorlopige kostprijsberekening. Daarna bespreekt deze samen met jou het voorontwerp. Dit kan nog worden gewijzigd na opmerkingen, er wordt altijd rekening gehouden met het budget. Zodra de laatste aanpassingen aangebracht zijn wordt het definitieve ontwerp gemaakt.

Stap 3: Definitief ontwerp: offerte en plannen

Op basis van het goedgekeurde voorontwerp wordt het definitieve ontwerp van de tuin gemaakt. Na de oplevering van het definitieve ontwerp heb je de nodige plannen en documentatie voor de aanleg van de tuin:

Plannen en documentatie
 • Matenplan – Plan voor de praktische uitvoering van het tuinontwerp
 • Beplantingsplan – Met aanduiding van de planten en de hoeveelheden
 • Plantenlijst – Lijst van de te gebruiken planten met hun kenmerken (bijvoorbeeld: bloeikleur, bloeimaand,…)
 • Detailtekeningen – Indien nodig voor een correcte uitvoering van een gedeelte van het tuinontwerp (bijvoorbeeld: een trap, pergola, etc)
 • Offerte – Gedetailleerde beschrijving van de tuinwerken met de kostprijs per onderdeel.

Waarom kiezen voor een tuinarchitect?

Een landschapsarchitect kijkt anders naar zaken dan een tuinaannemer. Zo heeft hij of zij vaak meer oog voor detail en beheerst een helikopterview. Daarnaast zijn ze expert in het ontwerpen van de prachtigste tuinen. Een professionele tuinarchitect zet het tuinontwerp neer zoals hij of zij in hun hoofd hebben. Zij zijn creatief vaardiger dan de meeste tuinaannemers en die creativiteit komt terug in het tuinontwerp. Wanneer je investeert in jouw tuin, mag je verwachten dat het tuinontwerp goed uitgewerkt is en de tuinaanleg een kwalitatief hoge standaard heeft. Dit tezamen zorgt er bovendien voor dat jouw woning in Anderlecht in waarde toeneemt.

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen!

Kosten van een tuinontwerp

TuinontwerpGemiddelde prijs*
tot 100m²€200,- en €500,-
100m² tot 200m²€500,- en €700,- per uur
200m² tot 400m²€750,- en €1.000,-
400m² tot 800m²€1.000,- en €1.200,-
BeplantingsplanEr komt ongeveer 50% bovenop de kosten
DienstGemiddelde prijs*
Tuinaanleg€50,- en €400,- per m²
Kosten schetsontwerpRond de €100,-
Extra advies€70,-per uur
Advies op locatie€125,- en €250,-
(*) – De gemiddelde prijs is inclusief BTW en arbeidskosten. Aan de prijzen op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

Tuinaanleg: jouw tuin weer een mooi geheel!

tuinaanlegger Anderlecht
Tuinaanleg omvat een hele reeks aan werkzaamheden welke een tuinaannemer zoveel mogelijk zelf uitvoert. Hier alvast een opsomming van de tuinwerken die een specialist voor jou kan uitvoeren. Er zijn veel voorbereidende werken die een tuinaannemer in Anderlecht uitvoert, o.a.: kappen en snoeien van heesters en bomen, grondwerken, aan-en afvoer teelaarde, uitgraven bedding verhardingsstroken, plaatsen drainage, loswerken grond, uitgraven vijvers, plaatsen riolering en het opruimen na verbouwingswerken. De meeste tuinaannemers uit ons bestand verzorgen naast de tuinaanleg ook de bestratingswerken en klinkerwerken in de tuin. Werkzaamheden omvatten onder andere: kasseien, tegelverharding, gebakken straatstenen, kiezelverhardingen en sierbestrating. Daarnaast verzorgt een tuinaannemer ook vaak nog allerhande constructies, zoals het aanleggen van zwem- en siervijvers, pergola’s, afsluitingen en betuiningen.

In goed overleg

Op basis van de goedgekeurde tuinplannen legt de tuinman jouw tuin aan volgens de regels van de kunst. Hij of zij spreekt af binnen welke tijdsspanne de tuinaanleg in Anderlecht zal gebeuren. Om budgettaire of andere redenen kan je kiezen om de aanleg van uw tuin te spreiden in de tijd of om zelf de handen uit de mouwen te steken.

Structuur bepalende elementen

De aanleg van opritten, terrassen en tuinconstructies moet met kennis van zaken gebeuren. Deze structuren hebben immers een blijvend karakter en zijn niet zomaar in 1-2-3 te vervangen. Bovendien vertegenwoordigen deze werken meestal het grootste deel van het budget in een tuinontwerp omdat deze de tuinaanleg veel tijd in beslag nemen.
tuinaannemer Anderlecht

Beplanting

Bomen, planten en struiken worden met zorg samen met jou geselecteerd. Afhankelijk van jouw wensen, de omgeving (soort grond, windrichting, enz…) wordt de meest geschikte beplanting gekozen en verwerkt in het tuinontwerp. Uiteraard wordt de tuinaanleg met jou helemaal besproken zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Water

Een waterpartij kan eveneens naar jouw wens toegevoegd worden aan het tuinontwerp. Of het nu gaat om een vijver, borrelsteen of een zwemvijver, de tuinaannemer uit Anderlecht zorgt ervoor dat alles goed wordt aangelegd.

Wat doet een tuinaannemer zoal:

 • Aanleggen van opritten, terrassen en paden in klinkers, natuursteen, blauwe hardsteen, flagstones, dolomiet, etc
 • Aanleggen van houten terrassen, palissades, etc
 • Aanleggen van vijvers, waterpartijen, borrelstenen, etc
 • Afsluitingen en hekwerk
 • Tuinverlichting
 • Carports, pergola’s
 • Tuinhuizen en poolhouses

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen!

Kosten voor tuinaanleg en tuinrenovatie

De tuinwerken voor de renovatie van een tuin en de tuinaanleg zijn vaak hetzelfde. (*) – De gemiddelde prijs is inclusief BTW en arbeidskosten. Aan de prijzen op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

TuinwerkenGemiddelde prijs per m²*
Gras aanleggen€5,- en €10,-
Beplanting€10,- en €30,-
Tuinverlichting€80,- en €100,-
Houten terras€70,- en €200,-
Straatwerk€50,- en €150,-
TuinwerkenGemiddelde prijs*
Schutting€60,- en €200,- per m²
Vijveraanleg€1.000,- en €40.000,-
Tuinhuisje€400,- en €10.000,-
Prieel€1.000,- en €6.000,-
Pergola€800,- en €5.000,-
tuinrenovatie Anderlecht

Tuinrenovatie: een make-over voor jouw tuin

Je hebt niets aan een tuin in Anderlecht waar je niet meer van geniet. Is het terras verzakt? Of zie je door de verwilderde struiken de oprit niet meer? Dan is het hoog tijd om een tuinaannemer in te schakelen voor een tuinrenovatie. We hebben de tuinrenovatie ingedeeld in 3 categorieën.

Kleine tuinrenovatie

De (goedkope) kleine tuinrenovatie; kleine aanpassingen, zoals nieuwe beplanting of bestrating met een goedkopere steensoort. De gemiddelde kosten voor de (vernieuwde) tuinaanleg liggen hier rond de €1.500,- en €2.000,-.

Grote tuinrenovatie

De iets grotere gemiddelde tuinrenovatie; bij dit type renovatie wordt alle oude beplanting en tegels verwijderd. Vervolgens stort men zand om de tuinaanleg af te maken. Vaak wordt hier ook gekozen voor tuinverlichting, sierbestrating, een tuinhuis en uiteraard beplanting. De kosten hiervoor liggen tussen de €4.000,- en €6.000,-.

De luxe tuinrenovatie

Tot slot hebben we nog de complete tuinrenovatie; hierbij wordt vaak een tuinarchitect ingeschakeld die een tuinontwerp maakt. Ook hier wordt de hele tuin leeggehaald en opgevuld met zand. Vaak wordt bij de tuinaanleg al rekening gehouden met een vijver of zwembad uit het tuinontwerp. Men gebruikt hier vaak de duurdere materialen zoals natuursteen, Portugese tegels en het exclusievere hardhout. Ook tuinverlichting, een schuur, pergola en oprit zit bij dit type tuinrenovatie inbegrepen. De kosten variëren meestal tussen de €10.000,- en €15.000,- Wil je graag een tuinrenovatie in Anderlecht laten uitvoeren? Vraag vrijblijvend offertes aan van bedrijven uit jouw streek!

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen!

7 redenen om te kiezen voor een tuinrenovatie in Anderlecht

 • 1. De tuin is verwilderd en onoverzichtelijk geworden
 • 2. Struiken en bomen zijn te ver doorgegroeid
 • 3. Er zijn kale plekken gekomen tussen de begroeiing door het afsterven van beplanting
 • 4. Het gazon ligt er verkleurd bij
 • 5. Paden en terrassen zijn verzakt
 • 6. Je hebt een woning gekocht met een tuin die niet bij jou past
 • 7. Je wilt gewoon een nieuwe stijl van tuin

tuinonderhoud Anderlecht

Tuinonderhoud: de garantie voor jarenlang tuinplezier

Wellicht vraag je je af waarom tuinonderhoud in Anderlecht nodig is? Ook al kies je voor een onderhoudsarme tuin, toch vraagt iedere tuin onderhoud om er optimaal van te kunnen blijven genieten. Redenen om voor tuinonderhoud te kiezen kunnen zijn: bij een moderne tuin mogen de strakke vormen niet verwilderen, de plantengroei moet in toom gehouden worden zodat alles verzorgd oogt en door correct te snoeien wordt beplanting jong gehouden en bloei gemaximaliseerd. Hierbij is bepalend dat op het juiste moment de juiste onderhoudswerken uitvoeren een garantie is voor het behoud van de structuur van jouw aangelegde tuin.

Tuinonderhoud: keuze uit verschillende formules

De professionals uit ons netwerk hebben vaak meerdere onderhoudsformules waar je uit kan kiezen. Vaak is er een All-in onderhoudscontract. Bij deze vorm hoef je zelf niets te doen aan het onderhoud van de tuin! De tuinman komt langs op de meest geschikte momenten zodat jouw tuin er altijd perfect uitziet. Daarnaast is er ook nog periodiek tuinonderhoud. Deze vorm omvat een aantal onderhoudsbeurten per jaar waar de tuinman in Anderlecht meerdere tuinwerken voor je verricht, bijvoorbeeld: de hagen snoeien, verzorging van het gazon (maaien, verticuteren, bemesten,etc). Ook kan hij of zij specifieke onderhoudstaken voor je verrichten, tuinonderhoud op maat. Veel bedrijven voorzien ook nog in ‘groot tuinonderhoud‘. Dit vind meestal in het voor- en najaar plaats en zorgt ervoor dat jouw tuin in Anderlecht klaargemaakt wordt voor het komende seizoen.

Een greep uit de tuinonderhoud werkzaamheden die vaak verricht worden door een tuinman uit ons bestand:

 • Snoeien en vellen van bomen en struiken
 • Snoeien van hagen, vormsnoei
 • Verhakselen van snoeiafval
 • Verwijderen van onkruid
 • Onderhouden van grasperken: maaien, mulchen, ontmossen, bemesten
 • Onderhoud van verhardingen
 • Bestrijden van insecten (bladluizen etc.)

Gemiddelde kosten van tuinonderhoud

De prijzen van een tuinman lopen erg uiteen in Anderlecht. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €30,- en €50,- per uur. Om een goede indicatie te krijgen doe je er goed aan om vrijblijvend offertes aan te vragen via onze service. (*) – De gemiddelde prijzen met een sterretje zijn van toepassing voor een tuin van 100m².

WerkzaamhedenGemiddelde kosten
Bomen kappenTussen de €400,- en €800,-
Verwijderen boomstronken€65,- en €80,- per uur
Gazon maaien*€25,- en €30,-
Gazon verticuteren*€100,- en €140,-
Gras afvoeren*€10,- en €15,-
Verticuteergroen afvoeren*€20,- en €25,-
Kant snijdenOngeveer een €1,- per meter

Tuinafsluiting en tuinomheining in Anderlecht

Er zijn verschillende redenen waarom je kunt kiezen voor een tuinafscheiding in jouw tuin, bijvoorbeeld meer privacy en een betere afbakening/beveiliging van jouw grondgebied. Natuurlijk is het ook belangrijk om de aanschaf van een tuinafscheiding te kijken naar het ontwerp, het moet passen bij de rest van de tuin. De firma’s uit ons initiatief zijn gespecialiseerd in het professioneel plaatsen van een tuinafsluiting of tuinomheining, zowel bij particuliere klanten, als bij bedrijven. De juiste keuze om jouw terrein af te zetten, welke type hekwerk of welke toegangspoort moet er gekozen worden? Hier is enorm veel keuze en materiaal verschil in te vinden. Zo zijn bijvoorbeeld de volgende tuinafsluiting soorten erg populair in Anderlecht:

 • gaashekwerk en sierhekwerk afsluitingen, in alle formaten (fijne tot extra stevige) en lengtes
 • schuttingen, wanden en schanskorven, met duurzame vullingen als stenen of kokosbasten. Net als stenen vergaat kokos niet, dus eenmaal de schanskorf of schutting gevuld is, hoeft ze niet meer bijgevuld te worden.
 • kunststofhagen, met ericamatten (heide) of bamboe-takken
Het is wijs om de uitvoering van een tuinafsluiting uit te laten voeren door een erkend bedrijf zodat de garanties blijven behouden en je dit kan aantonen aan de verzekering. Een geautomatiseerde toegangspoort of slagboom of juist een stuk gaashekwerk of staafmathekwerk, elke tuinafsluiting en elk terrein is anders! Graag begeleiden we de klant met het maken van de juiste keuze en dragen we bij aan het krijgen van transparante en eerlijke offertes. Voor de uitvoering kan u via onze offertedienst zelf de juiste firma kiezen om zo een fantastisch eind resultaat te krijgen!

Wens je ook een mooie, goed geplaatste tuinafsluiting in Anderlecht? Vul vrijblijvend jouw wensen in op het offerteformulier zodat de firma’s uit ons netwerk tot een offerte op maat kunnen komen.

tuinarchitect Anderlecht

Tot 40% minder betalen voor tuinwerken? Vergelijk prijzen!

Uit onderzoek is gebleken dat het vergelijken van offertes loont. Bespaar tot 40% op de kosten van tuinarchitecten, tuinaannemers en tuinmannen door de prijsoffertes van de verschillende bedrijven uit ons bestand naast elkaar neer te leggen. Via onze service kan je makkelijk en snel tot wel 6 prijsoffertes aanvragen van bedrijven uit jouw streek. Binnen 2 minuten geregeld en dus snel verdiend!

Handig om te weten...

Werkzaamheden + laatste offerteaanvraag

Tuinafsluiting maken - Antwerpen
Beplantingswerken - Anderlecht
Bestratingswerken - Kortrijk
Binnentuinaanleg - Brugge
Tuinverlichting en beregening - Leuven
Grasveld aanleggen - Deurne
Ontwerp / advies - Hasselt
Algemeen nazorg eigen projecten - Vilvoorde
Boomverzorging - Aalter
Boom vellen - Gent
Hagen en snoeivormen - Tienen
Interieurbeplantingen - Tongeren
Mechanische onkruidbestrijding - Lokeren
Vijveraanleg - Oostende