Geniet snel van je vernieuwde tuin in Bree met een tuinrenovatie of tuinaanleg! Vernieuw bijvoorbeeld de beplanting, de terrasbestrating of knap de gehele tuin op. Het beste resultaat krijg je door een tuinaannemer in te schakelen. De aannemer geeft je bovendien waardevol advies over de mogelijkheden.

Lees op deze pagina alles wat je moet weten over tuinaanleg en een renovatie. Wil je bijvoorbeeld weten wat het kost om een tuin aan te leggen? Of welke mogelijkheden je hebt? Lees dan snel verder! Naast een kostenoverzicht geven we je ook nog handige tips om te besparen.

tuinaanleg Bree

De voordelen van onze offerteservice

Elke tuinspecialist uit Bree hanteert zijn eigen tarieven. Daarom is het verstandig om altijd meerdere offertes te vergelijken voor de beste kostprijs. Je weet dan zeker dat je niet te veel betaalt. Vul het offerteformulier in en ontvang snel een aantal scherp geprijsde offertes. Je zit nergens aan vast, de prijsoffertes zijn gratis en zonder verdere verplichtingen.

Maak gebruik van onze gratis offerteservice!

 • Je hoeft niet allerlei tuinbedrijven te contacteren, alleen het offerteformulier invullen is al genoeg.
 • Door gratis een vrijblijvende offertes te vergelijken weet je zeker dat je niet te veel betaalt.
 • De besparing door het vergelijken loopt op tot wel 40% op de totaalprijs.

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen!

Tuinontwerp
Wil je graag dat een tuinarchitect een tuinontwerp maakt voor jouw tuin? Slim, je zorgt voor een perfect eindresultaat.

Spring direct naar:

Tuinaanleg
Wil je een nieuwe tuin laten aanleggen? Een tuinaannemer verzorgt de tuinaanleg en houdt het budget in de gaten.

Spring direct naar:

Tuinonderhoud
Na de tuinaanleg is het natuurlijk van belang om de tuin goed te onderhouden. Kies voor professioneel tuinonderhoud.

Spring direct naar:

tuinaannemer inschakelen Bree

Een tuinaannemer voor al je tuinwerken Bree

De werkzaamheden van tuinaannemers zijn zeer uitgebreid. Zo voeren ze tuinwerken uit voor het onderhoud van tuinen, leggen ze moeiteloos nieuwe tuinbestrating aan en plaatsen ze aanplanting en afsluitingen.

Wanneer je een tuinaannemer inschakelt voor de werkzaamheden, ben je verzekerd van een perfect resultaat. Omdat de aannemer veel ervaring en vakkennis heeft, weet je zeker dat alles op de juiste manier gebeurt. Bovendien weet de vakman precies welke bomen en planten geschikt zijn voor je tuin.

De tuinaannemer voert onder andere de volgende werkzaamheden uit:

 • Onderhouden van tuinen en vijvers
 • Grond- en afgraafwerken
 • Aanleggen tuinbestrating en tuinpaden
 • Plaatsing afsluitingen
 • Aanleggen beplanting
 • Maken van een ontwerp

Tuinaanleg of tuinrenovatie?

Een nieuwe tuinaanleg zien we meestal bij nieuwbouwwoningen of wanneer je alles wilt veranderen. Met een tuinrenovatie vernieuw je enkele onderdelen van de tuin. Zelfs met het renoveren van een paar kleinere dingen, verander je al veel.

Kiezen tussen een tuinaanleg of renovatie?

Het voordeel van een renovatie is dat het een stuk goedkoper is dan het aanleggen van een compleet nieuwe tuin. Omdat er materialen opnieuw gebruikt worden, bespaar je namelijk op de totaalprijs. Wil je echter veel veranderen? Of is de tuin sterk verouderd? Dan is het verstandig om een nieuwe tuin aan te laten leggen.

tuin aanleggen Bree

Een tuin aanleggen: hier moet je op letten

Wij hebben nog een aantal tips voor je waar je moet letten bij de tuinaanleg of een tuinrenovatie. Zo is de ligging van de tuin belangrijk bij het bepalen van de plek van je terras en de planten. Sommige planten hebben namelijk meer zon nodig. Wanneer je deze laat planten in een schaduwrijke hoek, zullen ze niet zo goed gaan groeien. Bedenk ook van tevoren of je een onderhoudsvrij tuin wilt, dit heeft invloed op het tuindesign.

Let bij de tuinaanleg op de volgende zaken:

 • Wat voor soort tuin wil je laten aanleggen?
 • Wat is je budget?
 • Wil je een onderhoudsarme tuin?
 • Wat voor soort grond ligt er in de tuin?
 • Wat is de ligging van de tuin en waar schijnt de zon?
 • Welke tuinbeplanting wil je laten plaatsen?

Laat je tuin aanleggen door professionals!

Je bespaart op de totaalprijs door gratis offertes te vergelijken.

Tuin aanleggen Bree: van ontwerp tot uitvoering

Een tuinaanleg begint natuurlijk altijd met een idee. Je bespreekt je ideeën met de tuinspecialist en deze maakt aan de hand van je wensen en eisen een tuinontwerp. Voor het ontwerpen is het nodig om de tuin goed op te meten.

Na het goedkeuren van het tuinontwerp en het kostenplaatje, begint de tuinarchitect met de voorbereidende werkzaamheden. Denk aan het uitzetten van de indeling met piketpaaltjes, het verwijderen van oude planten en bestrating en grondwerken.

Onder de uitvoering hoort onder het bestraten van de tuinpaden en terrassen, het planten van bomen, struiken en planten en het leggen van elektriciteitskabels voor de verlichting. Ook eventuele tuinafsluitingen, vijvers en bouwwerken zoals een overkapping plaatsen de tuinmannen moeiteloos.

tuinontwerp Bree

Tuinontwerp Bree

Voor het ontwerpen van een tuinontwerp is het handig om te weten wat de afmetingen zijn, de ligging van de tuin en wat de stand is van de zon gedurende de dag. De tuinarchitect begint meestal met het uittekenen van de terrassen, zodat deze op de juiste plek (in de schaduw of juist in de zon) staan. Vervolgens gaat hij verder met het uittekenen van de groenstukken, tuinpaden en andere details.

Is een tuinontwerp noodzakelijk?

Ja zeker! Vooral wanneer je een uitgebreide tuinrenovatie of een nieuwe tuin laat aanleggen. De tuinmannen leggen namelijk alles aan, aan de hand van het tuinontwerp. Hierop staan namelijk alle maten, belangrijke details en waar welke stenen en aanplanting komen.

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen!

Een tuin ontwerpen door een tuinarchitect Bree

Voor het ontwerpen van je droomtuin is het verstandig om een tuinarchitect in te schakelen. De architect heeft veel kennis en ervaring en heeft vaak creatieve ideeën. Denk aan een praktische indeling of hoe je de tuin kunt indelen in verschillende gedeeltes.

Wat doet een tuinarchitect voor het ontwerpen?

Hij komt vaak langs om de tuin op te meten, overlegt met jou over je wensen en bespreekt de mogelijkheden. Bovendien geeft een tuinspecialist waardevol advies over de mogelijkheden voor jouw tuin.

Tuinontwerp: realiseer jouw droomtuin in 3 stappen

Voordat de tuinmannen beginnen met het realiseren van je droomtuin, is het nodig om een tuinontwerp te laten ontwerpen. Het is handig om van tevoren te bedenken wat je budget is, wat echt niet mag ontbreken en welke stijl tuin je graag wilt. Dan kan de tuinarchitect uit de omgeving van Bree hier rekening mee houden.

Met een tuinontwerp krijg je een beter beeld van je toekomstige droomtuin. Bovendien gebruiken de specialisten het ontwerp later bij de tuinaanleg of tuinrenovatie. Laat bijvoorbeeld een mooie 3D-schets ontwerpen!

Stap 1: Opmeting van de bestaande tuin

Voor het opmeten van de tuinoppervlak gebruikt een tuinarchitect geavanceerde apparatuur, zoals een landmeter. Deze apparatuur geeft een zeer nauwkeurig resultaat, zodat de vakman precies weet wat de afmetingen zijn. Tijdens het meten bekijkt de vakman meteen wat voor soort grond er in de tuin ligt, welke materialen opnieuw gebruikt kunnen worden en voert hij soms een bodemonderzoek uit.

Stap 2: Voorontwerp en voorlopige kostprijs indicatie

Aan de hand van je eisen en wensen en het inventariseren van de afmetingen en dergelijke, begint de tuinarchitect met het maken van een voorontwerp. Dit ontwerp is dus nog niet definitief, want na het ontwerpen laat de tuinarchitect het tuinontwerp aan je zien. In overleg met jou worden er dan nog dingen aangepast.

Bij het ontwerpen van een voorlopig tuinontwerp hoort ook een globaal kostenverzicht. Zo krijg je beter inzicht in de totaalprijs en de kostenposten. Eventueel kun je hier nog besparen, door bijvoorbeeld te kiezen voor betontegels in plaats van natuurtegels.

Stap 3: Definitief ontwerp: offerte en plannen

Na het overleg over het voorlopige tuinontwerp, gaat de architect alles aanpassen en maakt hij het definitieve ontwerp. Nu duidelijk is wat er voor werkzaamheden uitgevoerd gaan worden, kan de architect ook het kostenoverzicht maken. Uiteraard krijg je dan ook een prijsofferte voor de totaalprijs en kan de tuinaanleg of tuinrenovatie gepland worden.

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen!

Kosten tuinontwerp

Het ontwerpen van een tuin tot 100 vierkante meter kost ongeveer €200,- tot €500,-. Hoe groter de tuin, hoe hoger de ontwerpkosten over het algemeen. Een tuin van 100 tot 200 m² kost namelijk rond de €500,- tot €600,- om te ontwerpen. De richtprijs voor het tekenen van schetsontwerp is rond de €100,-. Bekijk de prijstabel voor nog meer informatie over de richtprijzen.

Welke overige kostenposten zijn er?

De totaalprijs wordt uiteraard beïnvloed door de grootte van het tuinoppervlak, maar ook door de werkzaamheden die je laat uitvoeren. Het maken van een beplantingsplan kost bijvoorbeeld ongeveer 50% van de ontwerpkosten. Wil je dat een tuinspecialist langskomt voor advies op maat? Dan kost dit ongeveer €125,- tot €250,-.

Tuinontwerp prijs

TuinontwerpGemiddelde kosten*
Ontwerp tot 100 m²€200,- tot €500,-
Ontwerp 100 - 200 m²€500,- tot €600,-
Ontwerp 200 - 400 m²€650,- tot €750,-
400m² tot 800m²€800,- tot €900,-
Kosten schetsontwerp€100,-
Beplantingsplan opstellen+50% van de ontwerpkosten
Administratiekosten€100,-
Advies (over 3D-ontwerp of bouwkundige tekeningen)€70,-
Advies op locatie€125,- tot €250,-
*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De prijs is inclusief btw en arbeidskosten. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis offertes aan.

Schakel een tuinarchitect in voor het maken van een tuinontwerp!

Je kiest eenvoudig en snel de beste vakman door offertes te vergelijken.

tuinplan Bree

Tuinplan en documentatie

Voor de tuinaanleg of een tuinrenovatie maakt de tuinspecialist eerst een tuinplan. Dit tuinplan bestaat uit meerdere onderdelen. Denk hierbij aan het maken van een schetsontwerp met detailtekeningen, het maten- en beplantingsplan en een plantenlijst. Naast een tuinontwerp stelt hij een bestek op. Een bestek is een omschrijving van alle materialen die nodig zijn, alle technische details en de werkzaamheden die er uitgevoerd gaan worden.

Hieronder vind je meer informatie over het maken van een plan en de benodigde documentatie.

Plannen en documentatie
 • Detailtekeningen – Tekeningen van gedeelte van tuinontwerp. Bijvoorbeeld van terras of de waterpartijen.
 • Matenplan – Plan met alle maten van de tuinbestrating, de tuinpaden, groenstukken en hekwerken.
 • Beplantingsplan – Met aanduiding van de planten en de hoeveelheden
 • Plantenlijst – Lijst van de te gebruiken planten met hun kenmerken (bijvoorbeeld: bloeikleur, bloeimaand, etc)
 • Lichtplan – Inventariseren welke verlichting nodig is, en hoe deze van stroom worden voorzien.
 • Kostenoverzicht – Gedetailleerde beschrijving van de tuinwerken met de kostprijs per onderdeel. Vraag nu kosteloos en vrijblijvend offertes aan.

Detailtekeningen

Met het ontwerpen van een tuin wordt er niet alleen een schets- of een 3D-ontwerp gemaakt, maar ook één of meerdere detailtekeningen. Denk aan een detailtekening van de waterpartij of het bestratingsverband van het terras. Deze tekeningen worden met de hand gemaakt of op een computer.

Matenplan

Het matenplan is noodzakelijk voor het uitvoeren van de tuinrenovatie of de tuinaanleg. De vakmannen gebruiken het matenplan namelijk bij het uitzetten van de contouren van de indeling en de grondwerken. In het matenplan staat precies aangegeven wat de afmetingen zijn, hoe groot het terras is, hoe breed het tuinpad is en dergelijke.

Een tuinspecialist heeft voor het maken van het matenplan de exacte afmetingen nodig van je tuin. Je kunt zelf de afmetingen doorgeven, maar het is ook mogelijk dat de specialist bij je langskomt om alles goed op te meten.

Beplantingsplan

Voor het maken van een beplantingsplan bekijkt de tuinarchitect eerst welke grond er in je tuin ligt. Soms is het bijvoorbeeld nodig om drainage aan te leggen, wanneer de grond te nat is. Ook bekijkt hij de ligging van de tuin, zodat hij kan bepalen welke planten het goed doen in een schaduw- of een zonrijke omgeving.

In het beplantingsplan komt vervolgens precies te staan waar welke bomen, struiken, bloemen en planten komen. Hoe groter de tuin, hoe uitgebreider het beplantingsplan meestal is.

Plantenlijst

Na het beplantingsplan kan de vakman een plantenlijst maken. In de plantenlijst staat precies aangegeven hoeveel planten er komen, de officiële namen en waar deze planten in de tuin staan.

De plantenlijst is niet alleen handig bij de aanschaf van de planten, maar ook als naslagwerk. Zijn er een paar struiken doodgegaan? Bekijk de plantenlijst en schaf eenvoudig nieuwe aan. Ook voor het onderhouden is deze lijst ook handig, want je kunt snel opzoeken wat voor tuinonderhoud er nodig is.

Lichtplan

Maak een lichtplan voor het installeren van buitenverlichting. Het installeren van buitenverlichting vereist vakkennis, want de kans op kortsluiting door verkeerde plaatsing is groot. Daarnaast is het erg vervelend als je de elektriciteitskabels weer moet opgraven, omdat er iets niet goed werkt. Overigens is buitenverlichting ook belangrijk voor de inbraakveiligheid, want het heeft een afschrikwekkende werking.

Wat staat er in het lichtplan?

In het plan staat precies aangegeven waar de lichtpunten komen, hoe ze geïnstalleerd moeten worden en waar de elektriciteitskabels liggen. Wil je later dingen veranderen aan je tuin? Kijk dan eerst even op het lichtplan, zodat je de kabels niet per ongeluk raakt.

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen!

Kostenoverzicht

Tot slot bestaat het tuinplan uit een uitgebreid kostenoverzicht. In het kostenoverzicht staat precies aangegeven wat het allemaal gaat kosten en wat elk onderdeel kost van de tuinrenovatie of tuinaanleg.

Deze posten staan in het kostenoverzicht:

   • Bestrating
   • Beplanting
   • Waterpartijen
   • Buitenverlichting
   • Hekwerken
   • Bouwwerken

werkwijze tuin aanleggen

Een nieuwe tuin aanleggen Bree: de werkwijze

Het aanleggen van een nieuwe tuin begint altijd met het opmeten van het tuinoppervlak. Dit is onder andere noodzakelijk voor het maken van een tuinontwerp en voor het uitzetten van de contouren van de nieuw tuinindeling. Het uitzetten van de contouren helpt bij het bepalen welke grond en hoeveel grond er afgegraven moet worden. Voor het planten van struiken, bomen en dergelijke is er soms grondverbetering nodig. Andere tuinwerken zijn het verwijderen van oude bomen, het plaatsen van tuinverlichting en het inzaaien van een grasveld. Je leest er alles over op deze pagina.

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen!

Tuin opmeten en uitgraven

Een tuin wordt altijd opgemeten voordat de tuinmannen beginnen met de tuinaanleg of tuinrenovatie. Ze meten je tuin op met een speciale landmeter en zetten de contouren van de indeling uit met piketpaaltjes. Daarna graven ze gedeeltes van de grond af, bijvoorbeeld voor een waterpartij of terrasbestrating.

Zijn er altijd grondwerken nodig?

Vaak wel! Een terrasbestrating heeft namelijk een goede fundering nodig, anders verzakken de stenen snel. De tuinaannamer graaft de grond af en hoogt het op met speciaal zand. Grondwerken zijn soms niet nodig wanneer je geen vijver of tuinbestrating laat aanleggen.

Grondverbetering

Met grondverbetering wordt de grond gestabiliseerd en voorzien van goede voedings- en grondstoffen. Voor de groei van planten is er namelijk een voedingsrijke ondergrond nodig. Sommige planten groeien bijvoorbeeld goed op klei, zandgrond of op veen. Grondverbetering houdt niet alleen in dat de bestaande ondergrond verbeterd wordt, maar het vervangen is ook een optie.

Ook grondverbetering voor bestrating?

Ook voor het leggen van tuinbestrating is er grondverbetering nodig. Meestal om genoeg draagvermogen te creëren voor het gewicht van de stenen. Zonder een goede fundering heb je namelijk snel last van verzakkingen.

Tuinverlichting

Tuinverlichting geeft veel sfeer en zorgt ervoor dat je alles kunt zien in het donker. Daarnaast is het ook erg belangrijk voor de inbraakveiligheid. Een buitenlamp met bewegingssensor heeft namelijk een afschrikwekkende afwerking. Kies bijvoorbeeld voor sfeerverlichting bij het terras, kleinere led-lampjes bij het tuinpad of lampen op zonne-energie.

Het installeren van buitenverlichting is niet eenvoudig. Bij een verkeerde installatie is de kans op kortsluiting erg groot. Met een vakman weet je zeker dat de tuinverlichting op de juiste manier is aangelegd.

Gazon aanleggen

Wil je een mooi gazon laten inzaaien? Dan is de ondergrond erg belangrijk. De vakman spit daarom ongeveer 30 centimeter om en hij bemest de grond. Soms is het nodig om bekalking aan te brengen voor een goede zuurgraad. Na het inzaaien van de grond mag je een aantal dagen niet om het gras lopen, want dan beschadig je het gras.

Of kies voor grasmatten!

In plaats van gras inzaaien, is het ook mogelijk om grasmatten te laten leggen. Dit is vaak iets duurder, maar het geeft wel een sneller resultaat. De grasmatten worden op maat gesneden door de vakman.

bestrating aanleggen

Bestrating aanleggen

Voor tuinbestrating kiest men in Bree meestal voor een mooi bestratingsverband. Bijvoorbeeld een visgraat- of elleboogverband voor een oprit, een molenwiekverband voor een terras of een mooi wildverband. Bestratingsverbanden zijn voornamelijk geschikt voor kleinere stenen en niet voor terrastegels. Met vierkante terrastegels krijg je wel een mooi ruimtelijk effect en het bestraten gaat zeer snel.

De vakman legt moeiteloos deze tuinbestrating aan:

   • Terrastegels
   • Natuursteen
   • Betontegels
   • Keramische tegels
   • Waaltjes of klinkers
   • Koppelstones

Vijveraanleg Bree

Een vijver wordt meestal in het voorjaar of het najaar aangelegd. Kies je ervoor om een vijver aan te leggen in het najaar, dan moet je nog even wachten met het plaatsen van de waterplanten. Deze kun je beter in het voorjaar planten, dan groeien ze beter. Voor de aanleg van een vijver wordt er eerst grond afgegraven. Soms is het mogelijk om deze afgegraven grond ergens anders in de tuin te gebruiken en anders wordt het afgevoerd. In de kuil komt vervolgens vijverfolie te liggen en de vakman brengt randafwerking aan. Hij vul de vijver met water en plant de waterplanten.

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen!

Beplanting plaatsen

Voordat je planten laat plaatsen, is het verstandig om te bepalen welke kleurschema’s je wilt en hoeveel tuinverzorging je wilt uitvoeren aan je tuin. Wintergroene planten vereisen bijvoorbeeld minder tuinonderhoud dan struiken en planten die elk jaar hun blad verliezen. De keuze voor tuinbeplanting is ook afhankelijk van de ligging van de tuin, de hoeveelheid zon en het soort grond. De tuinspecialist uit Bree heeft hier veel kennis over en helpt je graag bij je keuzen.

Een aantal voorbeelden:

   • Bomen
   • Struiken
   • Vaste planten en eenjarigen
   • Klimplanten
   • Coniferen en heesters
   • Waterplanten

Andere benodigde tuinwerken

Een tuinaannemer voert allerlei tuinwerken bij je in Bree uit. Naast het opmeten, ontwerpen en aanleggen van vijvers, verwijderen ze ook oude terrasbestrating, snoeien ze bomen en voeren ze tuinonderhoud uit.

Bij een tuinaanleg of tuinrenovatie is het ook belangrijk om te controleren of de afwatering goed loopt. Zonder goede afwatering blijft neerslag liggen op de terrasbestrating of het grasveld na een regenbui. Afwatering bestaat soms uit het plaatsen van drainagebuizen of een afvoergoot.

Video: afsluiting plaatsen

Benieuwd hoe plaatsen van een afsluiting werkt?

Specialist nodig voor tuinaanleg?

Kies eenvoudig de beste specialist uit Bree. Vul het offerteformulier in.

tuininrichting Bree

Een aangename tuininrichting: de mogelijkheden

De tuinrichting bepaalt de uiteindelijke uitstraling van je tuin. Er zijn diverse soorten tuinen en tuininrichtingen. Strakke en rechte lijnen passen bijvoorbeeld goed bij een trendy inrichting. Of ga juist voor een ontspannende zen-tuin. Pak ook meteen de voortuin aan, zodat deze er ook weer mooi uitziet. Je lees meer over de mogelijkheden en waar je op moet letten op deze pagina.

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen!

De voortuin: het visitekaartje van je woning

Het is belangrijk om te zorgen dat de voortuin er netjes en verzorgd uitziet. De voortuin is namelijk het eerste wat men ziet als je naar je huis in Bree gaan. Met een tuinrenovatie wordt er vaak gekozen om alleen de achtertuin aan te pakken. Maar door ook de voortuin te renoveren, maak je er één geheel van en ziet alles er weer mooi uit. Meestal kiezen mensen in Bree ervoor om een onderhoudsvriendelijke voortuin aan te leggen, bijvoorbeeld met grind en wintergroene planten.

Effectiviteit in een kleine achtertuin

In een kleinere achtertuin moet je belangrijke keuzes maken wat betreft de indeling. Een praktische indeling zorgt ervoor dat je optimaal gebruikt maak van de ruimte in de achtertuin. Zet niet te veel spullen in een kleinere achtertuin, want dit zorgt ervoor dat de ruimte nog kleiner lijkt.

In dichtbebouwde gebieden zien we veel kleinere achtertuinen. Helaas heb je dan ook vaak te maken met veel inkijk door de buren. Met een pergola, een afscheiding met klimplanten en een aantal hoge bomen zorg je voor meer privacy.

Diversiteit in een grote tuin

Met een grotere tuin heb je meer mogelijkheden voor tuinaanleg of door te renoveren. Je kunt allerlei kanten op. Kies bijvoorbeeld voor het aanleggen van een vijver, een nieuw grasveld of een mooie bloementuin. Een grotere tuin wordt vaak ingedeeld in meerdere gedeeltes. Kies bijvoorbeeld voor de aanleg van twee terrassen die verbonden zijn met een tuinpad.

Ook hoogteverschillen zijn zeer mooi in een grotere tuin. Denk aan een gezellig en knus terras in een zitkuil. Met hoogteverschillen en het opdelen van de tuin in verschillende gedeeltes, krijg je een mooi ruimtelijk effect.

Een Oosterse tuin om tot rust te komen

Wil een ontspannende tuin om helemaal tot rust te komen? Laat dan een Oosterse tuin aanleggen. Dit tuintype wordt ook wel een zen-tuin genoemd. In tuinen met Oosterse kenmerken worden van rododendrons, Japanse esdoorns, blauwe regen en bloesembomen gebruikt.

Kenmerken van een zen-tuin zijn organische vormen, veel aanplanting en eenvoud. Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van verschillende planten- en bloemensoorten en beeldhouwwerken.

klassieke tuin Bree

Een klassieke tuin

De bestrating in een klassieke tuin is heel rustig en vaak wordt er gebruik gemaakt van grote tegels. Een klassieke tuin is strak, maar heeft tegelijkertijd ook veel vormen. Een klassieke tuin kenmerkt zich door symmetrie en het gebruik van verschillende assen. Hierdoor past deze tuininrichting iets beter bij een grotere tuin, maar ook in een kleinere tuin zijn er genoeg mogelijkheden voor een romantische sfeer. Beplanting in een klassieke tuin bestaat uit rozen, hortensia’s en buxus of heesters in verschillende snoeivormen.

Een smalle tuin breed laten lijken

Heb je een lange, maar smalle tuin? Dan hebben wij nog een aantal handige trucs om je tuin breder te laten lijken. Kies bijvoorbeeld voor een slingerend pad in plaats van een recht tuinpad. Een recht tuinpad benadrukt namelijk de lengte. Daarnaast is het handig om de tuin op te delen in verschillende gedeeltes en om hoogteverschillen aan te brengen.

Landelijke tuin aanleggen

Een landelijke tuin heeft veel natuur, ronde en organische vormen en staan bekend om hun eenvoud. Meestal worden er poortjes gemaakt en afscheidingen met lage heggen in een landelijke tuin. Een tuininrichting met symmetrie komt veel voor, bijvoorbeeld met een waterpartij of een grasveld in het midden.

Deze tuininrichting vereist niet veel meer werk dan een ander tuintype. Soms denkt men in Bree ten onrechte dat deze tuinen heel veel werk kosten. Dit is echter geheel afhankelijk van allerlei factoren.

De moderne tuininrichting

Moderne tuinen hebben strakke en rechte lijnen. Vaak gebruikt een vakman uit Bree weinig tot geen tuinbeplanting. Wil je wel planten en bloemen laten aanleggen? Kies dan voor een perkje met een strakke omheining. In een moderne tuininrichting wordt ook vaak gekozen voor het combineren van verschillende materialen zoals hout, beton en andere steensoorten.

Deze onderdelen passen goed in een moderne tuininrichting:

   • Vierkante terrastegels
   • Strakke afscheidingen
   • Overkapping over het terras
   • Rechte vijver
   • Verschillende materialen
   • Weinig beplanting

Een groene stadstuin

Meestal zijn stadstuinen kleine tuinen met rondom veel inkijk door de buren. Ook al gaat het om een kleinere ruimte, er zijn vaak veel mogelijkheden. Een praktische tuininrichting is handig, zo kun je alles kwijt in de krappe ruimte. Maak daarnaast slimme keuzes wat betreft de planten en meubilair. Grotere stoelen zijn minder handig dan een mooie tuinbank en hoge aanplanting geef je meer privacy.

Kies voor een verticale tuin!

Een verticale tuin wordt ook wel een plantenmuur genoemd. Planten, bloemen, kruiden en grassen worden met speciale grasmatten tegen een muur of schutting geplaatst. Dit ziet er niet alleen erg mooi uit, je kunt er ook veel groen in kwijt.

Wil je niet te veel betalen voor de tuinaanleg?

Vergelijk dan offertes met scherpe prijzen van specialisten uit Bree!

budgetvriendelijke tuin

Een budgetvriendelijke tuin aanleggen en inrichten? 5 handige tips!

Ben je op zoek naar een manier voor het budgetvriendelijk inrichten van de tuin? Dan hebben wij nog een aantal handige tips voor het inrichten. Een vakman helpt je graag met een goedkope tuinrenovatie of tuinaanleg en zorgt ervoor dat het budget voor het inrichten zo laag mogelijk blijft.

5 tips!

   1. Laat je goed adviseren over de materialen zoals het goedkope beton en zachthout.
   2. Kies voor het inrichten met planten die meerdere seizoenen meegaan.
   3. Plaats geen dure afscheidingen, maar kies voor klimplanten tegen betongaas.
   4. Maak een lijst met je eisen en schrap eventueel een aantal (te dure) onderdelen.
   5. Kies voor renoveren om te besparen op het inrichten.

Tuinaanleg kosten

Het aanleggen van nieuwe aanplanting heeft een prijs per m² van €10,- tot € 30,- en de prijs per m² van het zaaien van gras ligt tussen de €5,- tot € 10,-. De prijs per m² voor straatwerk ligt tussen de €10,- tot € 30,-. De kostprijzen van een nieuwe vijver lopen zeer uiteen. Je hebt al een vijver vanaf €1.000,-. Hoe groter de vijver, hoe hoger de prijzen. Wil je een pergola? Houd dan rekening met een kostprijs tussen de €800,- tot €5000,-.

Deze factoren beïnvloeden de totaalprijs!

De totaalprijs voor tuinaanleg is opgebouwd uit verschillende kostenposten. Niet alleen de grootte van de tuin is hierop van invloed, ook het benodigde materiaal, de arbeidskosten en de tuinwerken die je laat uitvoeren bepalen de uiteindelijke kostprijs voor de tuinaanleg. Bekijk daarom de tabel voor meer prijsinformatie.

Wat kost een tuin aanleggen?

ProductGemiddelde prijs*
Tuinontwerp€200,- tot € 900,-
Gras aanleggen€5,- tot € 10,- per m²
Beplanting aanbrengen€10,- tot € 30,- per m²
Straatwerk leggen€40,- tot €100,- per m²
Vijver aanleggen€1.000,- tot €40.000,-
Verlichting plaatsen€80,- tot € 100,- per m²
Houten vlonder plaatsen€60,- tot €120,- per m²
Schuttingen plaatsen€50,- tot €70,- er m²
Tuinhuisje€200,- tot €10.000,-
Pergola€800,- tot €5.000,-
Prieel€1.000,- tot €6.000,-
Houten terras€70,- tot €200,- per m²
Schutting€60,- tot €200,- per meter
*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, inclusief btw. Voor exacte prijzen vraag je gratis offertes aan.

Benieuwd naar de exacte prijzen van tuinaanleg?

Vraag kosteloos en vrijblijvend offertes aan en ontdek de scherpe prijzen

tuinrenovatie Bree

Tuinrenovatie Bree: een make-over voor jouw tuin

Vaak gebruiken mensen in Bree de termen tuinrenovatie en tuinaanleg door elkaar, maar er zijn wel degelijk verschillen. Door te renoveren worden er namelijk onderdelen en materialen opnieuw gebruikt. Denk aan de terrastegels of de verlichting. Hierdoor bespaar je op de kostprijs. Ook wordt er niet altijd gekozen voor het veranderen van de tuinindeling, waardoor het renoveren sneller gaat dan het aanleggen van een nieuwe tuin.

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen!

Kleine tuinrenovatie

Een kleine tuinrenovatie neemt meestal een dag tot een paar dagen in beslag. De tuinaannemer renoveert een aantal kleine onderdelen van je tuin. Denk hierbij een de terrasbestrating, het installeren van buitenverlichting of het vernieuwen van de bloementuin. Met een kleine renovatie is het niet mogelijk om de indeling van de tuin te veranderen, want dit neemt te veel tijd in beslag en is bovendien een stuk duurder.

Grote tuinrenovatie

Bij een grote tuinrenovatie heb je meer mogelijkheden. Vernieuw bijvoorbeeld de tuinbestrating, laat een terras aanleggen of plaats een mooie overkapping voor meer schaduw. Het is ook mogelijk om een aantal aanpassingen te doen aan de tuinindeling. Een grotere renovatie neemt meer tijd in beslag en daarnaast is het iets duurder. Het is handig om eerst een tuinontwerp te laten maken.

De luxe tuinrenovatie

Met een luxe tuinrenovatie knap je de gehele tuin op. De totaalprijs is hoger, want er zijn meer tuinwerken nodig. Daarnaast worden er vaak duurzame materialen gebruikt. Denk hierbij aan hardhout en terrastegels van natuursteen. Je tuin ziet er na het renoveren weer als nieuw uit met nieuwe aanplanting, tuinbestrating en verlichting. Specialisten plaatsen vaak ook een overkapping, tuinschuurtje of een pergola.

7 redenen om te kiezen voor een tuinrenovatie in Bree

Wil je je tuin laten opknappen, maar heb je geen zin in het aanleggen van een compleet nieuwe tuin? Kies dan voor een renovatie. Voordeel is dat renoveren vaak stukken goedkoper is dan de aanleg van een gloednieuwe tuin. De vakman gebruikt namelijk veel van de huidige materialen opnieuw, waardoor je bespaart op de renovatiekosten. Daarnaast gaat het renoveren vaak sneller dan een tuinaanleg.

Dit zijn de belangrijkste redenen om te kiezen voor renoveren:

   1. Met een tuinrenovatie vernieuw je je tuin.
   2. Het renoveren van de tuin neemt een dag tot een aantal dagen in beslag.
   3. Het renoveren is een stuk goedkoper dan een nieuwe tuin.
   4. Je knapt verkleurd gras of overwoekerende aanplanting snel op.
   5. Na het renoveren ziet je tuin er netjes en verzorgd uit.
   6. Vernieuw eenvoudig de tuinbestrating.
   7. Plaats tuinverlichting om de tuin helemaal af te maken.

Vernieuw je tuin met een tuinrenovatie!

Bespaar op de totaalprijs door prijsoffertes te vergelijken.

Tuinadvies nodig? Schakel een tuinaannemer in!

Over allerlei tuinwerken krijg je deskundig advies van een tuinspecialist. Weet je bijvoorbeeld niet precies hoe je een vijver moet onderhouden? Of wil je weten welke bomen en platen weinig onderhoudsvrij zijn? Vraag het aan de vakman en je krijgt meer informatie. Omdat de tuinspecialist veel vakkennis en ervaring heeft krijg je handige tips.

Krijg antwoord op de volgende vragen:

   • Wanneer is de beste tijd om het gras in te zaaien?
   • Wat voor onderhoud is er nodig met een vijver?
   • Welke terrastegels passen goed in mijn tuin?
   • Welke bomen en struiken moeten er gesnoeid worden?
   • Hoe krijg ik een onderhoudsvrije tuin?
   • Welke beplanting is geschikt voor mijn tuin?

tuinonderhoud Bree

Tuinonderhoud Bree

Om de tuin netjes te houden, is het noodzakelijk om af en toe onderhoud te plegen. Je tuin ziet er niet alleen verzorgder uit, maar voorkomt ook overwoekering. Onderhouden bestaat uit het maaien van het gras, het snoeien van heggen, bomen en struiken en het verwijderen van dode bladeren. Ook het onkruid moet je weghalen, want dit tast de beplanting aan en de tuinbestrating. Het benodigde onderhoud is afhankelijk van het type tuin en de grootte.

Welke vorm van tuinonderhoud?

Voer periodiek onderhoud uit. Dit houdt onder andere in dat je een paar keer per jaar de tuin weer netjes maakt. Meestal voer je periodiek onderhoud uit in het voorjaar en het najaar. Deze onderhoudsbeurten nemen wat meer tijd in beslag, dan de kleine onderhoudswerken tussendoor. Denk aan het maaien van het gras, het weghalen van gevallen bladeren en het bijsnoeien van de struiken.

Niet alleen de beplanting en het gras vergt tuinonderhoud, ook de tuinbestrating. Door een onderhoudscontract af te sluiten, ben je verzekerd van een perfect onderhouden tuin.

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen!

Waarom kiezen voor een onderhoudscontract?

Het is bij de meeste tuinaannemers mogelijk om onderhoudscontracten af te sluiten. Afhankelijk van het soort contract dat je afsluit, komt er af en toe een tuinman langs om je tuin te onderhouden. Voordeel is dat je zelf het werk niet meer hoeft te doen.

Je legt in het onderhoudscontract vast hoe vaak de tuinaannemer langs komt, welke werkzaamheden hij uitvoert en hoeveel het gaat kosten. Kies bijvoorbeeld voor een contract voor het winter- en zomerklaar maken van de tuin of voor periodiek onderhoud.

Kies voor een onderhoudscontract!

   • Je weet zeker dat er regelmatig goed onderhoud aan je tuin wordt verricht.
   • Je hoeft zelf het zware werk niet te doen.
   • De tuinman weet goed welke beplanting wanneer gesnoeid mag worden.

onderhoudsvriendelijke tuin aanleggen

Een onderhoudsvriendelijke tuin aanleggen

Helemaal geen onderhoud aan een tuin is niet mogelijk, maar je kunt wel kiezen voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Het onderhoud van deze tuinen is een stuk minder werk. Vraag een vakman naar de mogelijkheden.

Kies bijvoorbeeld voor grind met een worteldoek eronder, hierdoor groeit er minder tot geen onkruid doorheen. Kies ook voor bodembedekkers. Deze plantensoorten groeien goed in de schaduw en bedekken de gehele grond.

Door vaste wintergroene planten en bomen te planten, ziet je tuin er het hele jaar mooi uit. Deze plantensoorten blijven namelijk mooi groen en laten weinig blad los. Voordeel is dat je dus weinig bladeren hoeft op te ruimen in de herfst en de winter.

Prijzen tuinonderhoud

Een tuinman rekent een gemiddeld uurtarief van €35,- tot €50,- per uur. Het uurtarief is onder andere afhankelijk van de ervaring van de tuinaannemer en de werkzaamheden. Zo kost een grotere onderhoudsbeurt voor een gemiddelde tuin gemiddeld €800,- tot €1.000,- en ben je voor algemeen onderhoud €35,- per uur kwijt.

Een uurtarief of een vaste prijs per m²?

De tuinman rekent meestal een uurtarief, maar een vaste prijs per m² is in sommige gevallen ook een optie. Voordeel is dat je van tevoren weet wat het allemaal precies gaat kosten en dat je niet te maken hebt met onverwachte hogere kostenposten.

Tuinonderhoud prijs

TuinonderhoudGemiddelde kosten*
Tuinman€ 35 - € 50 per uur
Grote onderhoudsbeurt voor een gemiddelde tuin (alles inclusief)€800,- tot €1.000,-
Algemeen tuinonderhoud€35,- per uur
Snoeiwerken€35,- per uur
Boom kappen€45,- tot €50,- per uur
Boomstronken verwijderen€65,- tot €80,- per uur
Afvoeren snoeiafval€10,- per uur
Gazon onderhouden: maaien€25,- per 100m²
Gazon onderhouden: verticuteren€100,- per 100m²
Kant snijden€1,- per meter
Schuttingen onderhouden€20,- tot €30,- per schutting
*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen per uur. Voor exacte prijzen vraag je gratis offertes aan.

Met tuinonderhoud ziet je tuin het gehele jaar er netjes uit!

Schakel een vakman in en je hoeft zelf geen onderhoud uit te voeren.

Certificaten tuinarchitect Bree

Wanneer je offertes gaat vergelijken van tuinspecialisten is het verstandig om te kijken naar eventuele keurmerken of certificaten. Voorbeelden zijn een attest van het BesAcc-systeem of een VCA-certificaat. Een BeSaCC-attest (Belgian Safety Criteria for Contractors) wordt uitgereikt door het Verbond van Belgische ondernemingen. Om dit keurmerk te ontvangen, moet een onderneming voldoen aan strenge eisen op het gebied van veiligheid en kwaliteit.

Zelf tuin aanleggen of uitbesteden aan een tuinaannemer?

Twijfel je nog of je zelf de tuin gaat aanleggen of dat je een professional gaat aannemen? Door een vakman in te schakelen, hoef je zelf het zware werk niet te doen. Bovendien hoef je geen speciaal gereedschap aan te schaffen of dure machines te huren. Denk aan een graafmachine of een trilplaat voor tuinbestrating. Daarnaast gaan de werkzaamheden een stuk sneller, dan wanneer je alles zelf zou doen. Je wilt toch ook snel genieten van je mooie tuin?

Dit zijn de voordelen van het inschakelen van een tuinaannemer:

   • Je weet zeker dat alle tuinwerken perfect uitgevoerd worden.
   • De tuinrenovatie of tuinaanleg gaat snel en verloopt soepel.
   • Het is niet nodig om allerlei dure machines te huren of gereedschap te kopen.
   • Je hoeft zelf niet het zware werk te doen en geniet snel van je vernieuwde tuin.

Tips om te besparen op de kosten

Je bespaart op de totaalprijs door je goed te laten adviseren over de materialen en mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor betontegels in plaats van terrastegels van natuursteen. Beton is namelijk een stuk goedkoper dan natuursteen. Ook het zelf uitvoeren van een aantal klusjes levert een besparing op. Denk hierbij aan het verwijderen van oude terrasbestrating of het afvoeren van tuinafval. Je bespaart tot wel 40% op de kostprijs door offertes met scherpe prijzen te vergelijken. Dan weet je zeker dat je niet te veel betaalt!

Dit zijn onze tips:

   • Laat je goed adviseren over de materialen en doe een aantal klusjes zelf.
   • Bespaar op de voorrijkosten met een tuinspecialist uit de buurt.
   • Vergelijk altijd prijsoffertes van meerdere tuinspecialisten uit de regio Bree.

tuinarchitect Bree

Goedkoop een tuin aanleggen Bree? Schakel een tuinaannemer in!

Wil je je droomtuin in Bree realiseren? Laat dan een nieuwe tuin aanleggen of kies voor een tuinrenovatie. Laat bijvoorbeeld een trendy tuin aanleggen of juist een traditionele tuin. Door een tuinspecialist in te schakelen voor de tuinaanleg, weet je zeker dat alles perfect uitgevoerd wordt. Daarnaast krijg je waardevol advies over de mogelijkheden.

Niet te veel betalen?

Vergelijk dan gratis offertes van specialisten uit de regio. Vul hiervoor het offerteformulier in en ontvang een aantal prijsoffertes. Deze offerteservice is geheel gratis en zonder verplichtingen, je zit dus nergens aan vast!

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen!

Handig om te weten...

Werkzaamheden + laatste offerteaanvraag

Tuinafsluiting maken – Antwerpen
Beplantingswerken – Anderlecht
Bestratingswerken – Kortrijk
Binnentuinaanleg – Brugge
Tuinverlichting en beregening – Leuven
Grasveld aanleggen – Deurne
Ontwerp / advies – Hasselt
Algemeen nazorg eigen projecten – Vilvoorde
Boomverzorging – Aalter
Boom vellen – Gent
Hagen en snoeivormen – Tienen
Interieurbeplantingen – Tongeren
Mechanische onkruidbestrijding – Lokeren
Vijveraanleg – Oostende